• Ring oss: 033 - 720 14 20
Fri frakt vid 3000:- inom Sverige / Snabb leverans från svenskt lager i Borås

2024-års stora damtävlingar

|22/02, 2024

2024-års stora damtävlingar


De största damtävlingarna 2024:

Chevron Championship 28 mars – 1 april

Chevron Championship är en årligt återkommande golftävling på LPGA-touren som äger rum på The Club at Carlton Woods i The Woodlands, Texas.  och har varit en återkommande händelse sedan starten på 1950-talet.
The Club at Carlton Woods är en exklusiv golfklubb belägen i en vacker skogsomgivning i närheten av Houston, Texas. Banan är känd för sina utmanande fairways, bunkrar och snabba greener, vilket gör den till en perfekt plats för en professionell golftävling.
Chevron Championship samlar några av de bästa kvinnliga golfspelarna i världen, inklusive vinnare av tidigare majortävlingar och LPGA-tävlingar. Tävlingen spelas över fyra dagar och består av fyra rundor. Chevron Championship är inte bara en tävling utan också en möjlighet för spelarna att tävla om en lyxig prispott och poäng i LPGA-touren. Förutom prispengarna har tävlingen ofta välgörenhetsinslag och bidrar till olika gemenskapsprojekt. Det är en möjlighet för golfentusiaster att se några av världens bästa kvinnliga spelare tävla på en utmanande bana och njuta av en spännande golfupplevelse.

Women’s PGA Championship 20–23 juni


Women's PGA Championship är en av de fyra stora mästerskapen inom professionell damgolf. Mästerskapet arrangeras varje år och är en av de mest prestigefyllda tävlingarna inom sporten. År 2024 kommer tävlingen att äga rum på Sahalee Country Club i Sammamish, Washington. Sahalee Country Club är känt för att vara en utmanande bana med sin vackra omgivning och tekniska layout. Banan har tidigare varit värd för flera stora golfmästerskap, inklusive PGA Championship och U.S. Senior Open.Tävlingen lockar de bästa spelarna från hela världen, inklusive betydande namn inom damgolf som Lydia Ko, Inbee Park och Lexi Thompson. Spelarna kommer att tävla under fyra dagar med 18 hål per dag för att avgöra vem som kommer att krönas som mästare.
Women's PGA Championship erbjuder inte bara en chans för spelarna att visa sin skicklighet på golfbanan utan har också en betydande prispott. Utöver det finansiella priset är titeln som Women's PGA-mästare också mycket eftertraktad och ansedd i golfvärlden.
Tävlingen erbjuder en fantastisk möjlighet för fans att uppleva spänningen i professionell damgolf och få se några av världens bästa spelare i aktion. För de som inte kan vara på plats ges det även möjlighet att följa tävlingen via tv-sändningar och webbsändningar.

U.S. Women’s Open 27 Maj - 2 Juli

U.S. Women's Open är en av de mest prestigefyllda golftävlingarna för kvinnliga golfspelare i världen. Tävlingen anordnas varje år av United States Golf Association (USGA) och har hållits sedan 1946.År 2024 kommer tävlingen att äga rum på Lancaster Country Club i Lancaster, Pennsylvania. Lancaster Country Club är en vacker och välrenommerad golfanläggning som har varit värd för flera stora golftävlingar tidigare.

Tävlingen sträcker sig över en vecka, med officiell träning och kvalspel som hålls under de första dagarna. Sedan spelas fyra rundor av mästerskapet, där de bästa spelarna tävlar om titeln.
Den som lyckas vinna U.S. Women's Open blir hyllad som en av golfsportens främsta kvinnliga spelare och får en plats i historieböckerna. Tävlingen har en lång lista av framstående vinnare, inklusive namn som Annika Sörenstam, Karrie Webb, Inbee Park och Michelle Wie.
U.S. Women's Open är inte bara en viktig tävling i sig självt, utan den har också en plats innebär för kvinnlig golf som sport. Genom åren har tävlingen varit med och lyft fram och främjat kvinnliga golfspelare och deras prestationer på den internationella scenen.
Från 27 maj - 2 juli 2024 kommer golfälskare att kunna njuta av spännande matcher och imponerande spel när U.S. Women's Open går av stapeln i Lancaster, Pennsylvania. Det blir en chans för både fans och golfspelare att uppleva den unika atmosfären och spänningen som denna prestigefyllda tävling erbjuder.

The Adi Evian Championship 11 - 14 Juli


The Amundi Evian Championship är en årlig professionell golftävling för kvinnor som arrangeras på Evian Resort Golf Club i Évian-les-Bains, Frankrike. Tävlingen är en av de fem majors i damgolfen och har en lång historia.Tävlingen grundades 1994 som Evian Masters och var ursprungligen en inofficiell tävling. Det var inte förrän 2000 som tävlingen blev en officiell del av LPGA Touren. Evian Masters blev snabbt en av de mest prestigefulla tävlingarna i damgolfen och lockade världens bästa spelare.
År 2013 blev tävlingen en major och fick namnet The Evian Championship. Det blev den femte majorn i damgolfen och den första som spelades utanför USA. Detta gav tävlingen ännu större betydelse och status, och den lockar nu spelare från hela världen.
År 2019 tog Amundi över som huvudsponsor för tävlingen, och den fick sitt nuvarande namn, The Amundi Evian Championship. Tävlingen har en prispott på över 4 miljoner dollar och lockar de främsta spelarna i världen.
Evian Resort Golf Club är en vacker och utmanande golfbana med utsikt över Genèvesjön och Alperna. Banan har genomgått flera förbättringar under åren för att ge spelarna en ännu mer fantastisk upplevelse.
Tävlingen spelas över fyra dagar i juli, och publiken har möjlighet att se några av de bästa kvinnliga golfspelarna i världen tävla om segern. The Amundi Evian Championship är inte bara ett stort sportevenemang, utan det är också en chans för Evian-les-Bains att visa upp sin natursköna skönhet och charm.

Women’s British Open 21 - 25 Augusti


Women’s British Open är en årlig golfturnering för kvinnor som arrangeras av Ladies Professional Golf Association (LPGA) och Ladies Golf Union (LGU). Turneringen spelades första gången 1976 och är en av de största och mest prestigefyllda damgolfturneringarna i världen. Årets Women’s British Open kommer att spelas på golfbanan St Andrews i Fife-regionen i Skottland. St Andrews är kanske mest känt för att vara platsen för den äldsta golfbanan i världen och har varit värd för många historiska golftävlingar.
Turneringen samlar de bästa kvinnliga golfarna från hela världen, inklusive vinnarna från föregående års major-turneringar och spelare som kvalificerat sig genom tour-kvalifikationer. Föregående års vinnare av Women’s British Open är Georgia Hall från England.
Women’s British Open spelas över fyra dagar och omfattar 72 hål. Golfarna tävlar om en imponerande prispott och äran att bli Women’s British Open-mästare. Turneringen har tidigare känts igen för sina häpnadsväckande prestationer och dramatiska slutspel.
St. Andrews kommer att erbjuda en imponerande spelupplevelse för deltagarna, med sina utmanande golfhål och blåsiga förhållanden. Golfarna kommer att behöva använda sin skicklighet och strategi för att hantera banan och konkurrera om titeln.
Women’s British Open är inte bara ett viktigt sportevenemang, utan också en möjlighet för fans att uppleva spänningen och atmosfären på plats. Tävlingen kommer att locka golfentusiaster från hela världen som vill stötta sina favoritspelare och uppleva den unika atmosfären vid en av världens mest ikoniska golfbanor.
Sammanfattningsvis är Women’s British Open en prestigefylld golfturnering för kvinnor som kommer att äga rum på St. Andrews golfbana i Skottland. Det kommer att vara en spännande tävling där de bästa kvinnliga golfarna tävlar om äran att bli Women’s British Open-mästare och en möjlighet för fans att njuta av spänningen på plats.

OS 2024 dam och herr

Spelform: 72 hål slagspel utan cut (samtliga spelare spelar alla fyra ronder).
Bana: Albatross Course Le Golf National, Paris.
Datum herrar: 1–4 augusti 2024
Datum damer: 7–10 augusti 2024


Solheim Cup 13 till 15 september

  Spelas på Robert Trent Jones Golf Club i Gainesville, Virginia

Solheim Cup är en prestigefylld golfturnering som hålls vartannat år mellan professionella kvinnliga golfspelare från Europa och USA. Turneringen är namngiven efter Karsten och Louise Solheim, som grundade PING, ett av golfvärldens ledande varumärken.

Under Solheim Cup tävlar de bästa kvinnliga golfspelarna från Europa och USA i ett matchspelsformat. Lagen består av tolv spelare på varje sida och de tävlar i fyra olika format: foursome, fyrboll och singelmatcher. Foursome innebär att två spelare från varje lag spelar samma boll vartannat spelslag, medan fyrboll innebär att varje spelare spelar med egen boll och den bästa poängen per hål räknas. Singelmatcher är en-mot-en tävling där varje spelare spelar för sitt lag.

Solheim Cup är känd för att vara en högintensiv tävling med stark patriotism och passion. Publiken spelar en stor roll och stöttar sina respektive lag med sång, applåder och flaggviftande. Den tar inte bara upp konkurrensen mellan Europa och USA inom golf, utan också de sportsliga rivaliteterna och kamratskapet inom sporten. Den senaste Solheim Cup-tävlingen hölls 2021 i Toledo, Ohio där Europa besegrade USA. Inför Solheim Cup 2024 förväntas fans från hela världen flockas till Robert Trent Jones Golf Club för att uppleva den spännande golfen och den unika atmosfären som Solheim