• Ring oss: 033 - 720 14 20
Fri frakt vid 3000:- inom Sverige / Snabb leverans från svenskt lager i Borås


Liten guide till rätt grepp

När du titta på listan nedan så innebär oftast att längre fingrar och kortare handflata ett större grepp och kortare fingrar och längre handflata vanligtvis något mindre grepp. Nu har du förutsättningar att veta ungefär vart du hamnar så bör du kanske prova två olika storlekar för att se vad som känns bäst i handen. Om du känner att du hamnar mellan två storlekar så löser du det  genom att bygga upp den mindre storleken med några extra lager tejp.

Storleksguide

Herrar Handske

Greppstorlek

Small

Undersize

Medium/ML

Standard

Large

Midsize

Damer Handske


Small/Medium

Undersize

Large

StandardGreppens olika material och egenskaper


När du nu valt vilken storlek du skall ha på dina grepp är det dags att välja vilka egenskaper som passar dig och ditt golfspel. 

Gummigrepp är den vanligaste typen av grepp och de funkar i alla väderlekar och är ett bra allroundgrepp. Känslan i gummigrepp är lite åt det mjukare hållet. 

Cordgrepp är gummigrepp som har en bomullstråd insydd genom hela greppet. Detta aktuellt om man föredrar grepp som känns lite hårdare i handen. Dessutom har cordgrepp exceptionella egenskaper i miljöer med hög luftfuktighet och det presterar även väldigt bra när det regnar. Texturen på dessa grepp är åt det strävare hållet.

Grepp med multitextur kankse är den optimala blandningen? Cord på ovansidan av greppet vilket som ovan nämnt presterar utmärkt i fuktiga miljöer. Bottendelen av greppet är i vanligt gummi vilket känns lite mjukare i handen. Ovandelen med cord blir lite strävare i känslan. 

Ribbade grepp är ett bra hjälpmedel för att alltid greppa klubban på samma vis. Dessa grepp har en "rygg" inbyggd  på undersidan av greppet. Golfpride erbjuder deras Aligngrepp i allt från vanliga gummigrepp till multitexturgrepp till plus4grepp.